Országos LOCKDOWN Ausztriában

Kedves barátok, Ausztria országos lockdown-ot és kötelező  oltást vezet be ! 22.11.2021 érvénybe lép a lockdown – hétfőtől maximum 20 napig tervezik,  az osztrák kancelár Alexander Schallenberg jelentette ki. A  „lezárások“ ideje alatt csak sürgős esetekben hagyhatják el a lakók otthonaikat. Az információk szerint az óvodák és iskolák nyitva maradnak, a gyerekek tanulhatnak otthonról is, megkapják a szükséges anyagokat az oktatáshoz. Tíz nap után átértékelésre kerül sor a korlátozások kapcsolatával és dönteni fognak a további eljárásokról. Továbbá hétfőtől a  belső  téreken kötelező az FFP 2  maszk viselése és home office-t ajánlanak.

Kötelező oltás 2022 februártól

Ausztria-szerte kötelező lesz a koronavírus elleni oltás jövő év februárjától. „A lakosságot nem sikerült meggyőzni az oltás fontosságáról, ennek eredménye a korházak telt intenzívosztályai. Nem szeretnénk ötödik  hullámot, se hatodikat vagy hetediket. A vírus nem fog eltünni, marad. Az ország teljes lezárása nagy lépést jelent. Nagyon fájdalmas „ kijelentette a kanceláris.  Az ország lezárása néhány napra és a kötelező oltás viszont reális lehet.

Mit jelent ez a gasztro rajongók számára?

Mivel az összes vendéglátóipari üzem  bezár, sajnos  nem tudjunk Önöknek  jelen pillanatban munkát közvetíteni. Mivel nagyon sok állásajánlataink vannak a téli szezonra, megtudunk Önökkel konkrét állásajánlatról egyezni, hogy a lockdown után biztos munkája legyen – a lockdown után  a téli szezonnak  problémamentesen  kellene működnie   – DE MÁR CSAK AZ OLTOTTAK SZÁMÁRA.

Mi sose  erőltetnénk  az oltást a kedves jelentkezőkre , mindenkinek a személyes döntése,  hogy be e oltatja magát vagy sem. Sajnos a külföldi előírásokkal szemben nem tehetünk  semmit. Ha megbíznak minkek a szállodák, hogy  pincért keresnek aki COVID-19 elleni védőoltással rendelkezik akkor nem küldhetünk  pincért aki nincs beoltva. Sőt, nem garantáljuk, hogy ha épp Ausztriában dolgozik oltás nélkül a lockdown után visszaveszik Önt dolgozni (oltás nelkül). Valószínűleg, sajnos nem. Kérjük ne haragudjanak meg ránk, ha az oltás hiánya miatt nem fogunk tudni munkát biztosítani, mi tényleg nem tehetünk semmit.

Ez az országos locdkown problémát hozott számunkra is – a Job4gastro-nak. Ezért egy meghatározott időre más ipari ágazatban is kínálunk munkát – szakmákban amelyekre a lockdown nincs hatással (pék, cukrász, raktáros, sofőr , villanyszerelő , heggesztő , lakatos, kőműves , burkoló stb.

 

Az aktuális munkalehetőségek a weboldalunkon tekinthetőek meg www.job4gastro.hu valamint a facebook csoportban a Job4gastro HU néven