Kedves vendéglátós rajongók , nem telik el nap, hogy ne érdeklődnének mi lesz  munkával? Lesz lockdown? Mikor? Kötelező  lesz az oltás?

E miatt úgy döntöttünk,  hogy frissíteni fogjuk az általános információkat amelyek meghatározzák a munka folyamatát Ausztriában. Egyszerűen és érthetően  fogjuk Önöket informálni az aktuális változásokról ami a covid szituációt illeti.

Ami a mai napon 18.11.2021 történt – az osztrák sajtó  tudomásunkra adta, hogy 19.11.2021 fognak dönteni , hogy lesz e Felső -Austriában  LOCKDOWN  +  Salzburg tartományban  + a többi tartomány is készül  csatlakozni. Egyenlőre úgynevezett  „kézifékről“ van szó.  PS: ezt a lépést mi is,  a JOB4GASTRO logikusnak tarjuk.

Röviden és tömören :
A téli szezon előtt  bevezetnek egy rövid  lockdown-ot, a korházak kicsit fellélegeznek és felkészülnek  a következő nagy nyomásra + akik az oltáson gondolkodnak, a nyomás miatt beoltatják magukat mert látják, hogy a téli szezon 99%-ba  már csak az oltottaknak ad lehetőséget.

A mai napig  2G van érvényben a vendégek számára, az alkalmazottnak pedig 3G. Ezt sokan nem tartják jó ötletnek mivel:
„szakácsként  (2G) dolgozom a szállodában ahova megfelel a teszt, de a a helyen ahol dolgozom nem mehetek el egy sörre sem munka után mert már vendégnek számítok (3G)“.

Magyarázatként:
2G – negatív tesztel  rendelkező személyek,  kigyógyult személyek
3G – beoltott, gyógyult vagy tesztelt személyek
Befejezés:

Egyenlőre 19.11.2021-ig várnunk kell amíg az osztrák kormány döntést  hoz. Mindnyájan türelmesnek kell maradnunk és reménykedni, hogy minden jól fog elsülni és a téli szezont időben megnyitják, nyilván csak az oltottak számára (alkalmazottak, vendégek).

Ez a cikk és a kijelentések benne kizárolag  a  JOB4GASTRO  munkaközösség személyes véleménye és feltevése.
Az általunk közzétett információk alapja ebben a tájékoztatásban  az osztrák partnereinktől származik.
Ezért a cikkért J4G PARTNER COMPANY spol. s r. o. felelős.