Kedves barátok, lelkes gasztro társak, eddig nem tudtunk oltás nélkül munkát közvetíteni éves munkaszerződésre vagy szezonális munkát védettségi igazolvány nélkül. Természetesen ezt a feltételt nem mi találtuk ki, a munkáltatók követelték. Féltek a kötelező védőoltás rendeletétől és attól, hogy mi lesz a beoltatlan alkalmazottaikkal. E miatt csak beoltott ill. védettségi igazolvány felmutatásával kértek munkaerőket. A munkaadók biztosak akartak lenni abban, hogy nem veszítik el az alkalmazottaikat az osztrák kormányrendeletek miatt. Ausztria azonban úgy döntött, hogy eltörli a kötelező védőoltást, így a szállodák és egyéb létesítmények ismét alkalmazhatik az oltatlanokat. EGYENLŐRE, mert persze senki sem tudja, mi lesz, hogyan fog tovább fejlődni a koronavírus.

Ausztria volt az első ország az EÚ-ban, amely bevezette a kötelező védőoltást. Valójában még nem lépett hatályba és már felfüggesztették – a következő három hónapra. Oka: az Omicron enyhébb lefolyású.

A határozatot három hónapon belül felülvizsgálik

Nem zárható ki, hogy ősszel az új változat megterheli az egészségügyet – mondta Johannes Rauch egészségügyi miniszter. A kötelező védőoltás felfüggesztését ezért három hónapon belül felülvizsgálik. A védőoltással kapcsolatban azt remélték, hogy a kötelező védőoltás bevezetése növeli az oltási arányt. Ez azonban nem történt meg. Február eleje óta a közel kilencmilliós népességű országban mindössze 26 000, korábban be nem oltott embert oltottak be koronavírus ellen.

FORRÁS: Tagesschau

Rengeteg ajánlat Ausztriába – egész éves vagy szezonális munka ! Kedves jelentkezők, néhánynak közületek nem tudtuk megszervezni a munkát, az oltás vagy védettségi igazolvány hiánya miatt. Reméljük, hogy kapunk egy második esélyt, rengeteg kiváló ajánlatunk van az osztrák Alpokban – egész éves munkaszerződésre vagy akár a nyári szezonra, szakács, pincér, szobalány, recepciós, lesz néhány kisegítő pozíció is, konyhai kisegitő ill. mosogató. Kiváló fizetések, rengeteg szuper juttatások, de ami a legfontosabb, NINCS DÍJ A KÖZVETÍTÉSÉRT! Mindenkinek találunk munkát, akinek van tapasztalata német nyelvterületről, beszél németül és szívesen dolgozik! Szóval bátran próbálja ki a JOB4GASTRO-t 🙂 

Komoly érdeklődés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot- a következő elérhetőségeken lehet tájékozódni, informálódni
+36 702 691 241 | sandra@job4gastro.hu | www.job4gastro.hu | FB: Job4gastroHU