Az új osztrák kancellár Karl Nehammer az első sajtótájékoztatóján nagyon kedvező hírt osztott meg: Megígérte, hogy a lockdown december 12.-én véget ér az oltottaknak, természetesen ez a gasztro szektort és vendéglátást is érinti. A nem oltott személyek számára maradnak a korlátozások.

A kancellár legfontosabb kijelentései:

  • decemebr 12.-én véget ér a lockdown Ausztriában az oltottak számára
  • ez a szállodákra és éttermekre is vonatkozik
  • a részletes információk holnap, 2021 december 8.-án lesznek bejelentve

Tehát 100%-ra megnyitják a téli szezont, végre nyithatnak a szállodák.

„A lezárások ártanak nekünk „

Már hétfőn, rögtön a székfogadó előadás után a kancelláris beszédjében említette, hogy az új posztjához tisztelettel áll hozzá. A Covid-19 egy teher mindannyiunk számára és emiatt fontos az embereket az aggodalomtól és félelemtol megszabadítani. „A lezárások ártanak nekünk.“

Forrás: Kronen Zeitung

Ausztriában 22.11.2021-tól 20 napos lockdown van bevezetve

Az ország bizakodik a téli szezon mihamarábbi nyitásában. Az eddigi értékelés szerint a vendégek 85% be volt oltva vagy átesett a koronavírus-fertőzésen, megfeleltek a 2G szabálynak – pénteken jelentette ki az idegenforgalmi miniszternő Elisabeth Köstinger. Erre hivatkozva, meg van győződve, hogy az ország sikeres téli szezon előtt áll. A téli turzimus működőképességének nagy jelentosége van a gazdaság fenntartása szempontjából.

A kormány összeállította az új intézkedések szabályait

Például a „kurzarbeit“ meg lesz hosszabítva 2022 márciusig. A munkavállalók, akiknek több mint tíz hónapon keresztül részmunkaidőre csökkent a munkaviszonyuk a lockdown miatt, egyszeri 500 eurós pénzjutalmat kapnak. Ezen kívül a szezonális vállalkozók (vendéglátásban ) állami támogatásban részesülnek – a szezon nekifutásának az alkalmazottak fizetését 65% álják azoknak a munkavállalóknak akik november 3.-tól december 12.-ig alkalmazva voltak vagy lesznek. A szállodák gazdasági bizonytalanságban szenvednek úgyhogy a támogatások szükségesek.

Forrás: RP ONLINE

Továbbra is aktuális információkkal fogjuk ellátni a kedves érdeklődöket, jelentkezőket. Együtt örüljünk Önökkel a jó híreknek!
JOB4GASTRO munkacsapat